tisdag 2 juni 2009

Utestängda från gammelmedia

Läste precis i DN att piratpartiet inte får vara med i den stora slutdebatten som SVT håller i. Jag skulle önska att jag kunde säga att jag är förvånad men tendenserna har varit de samma genom hela valkampanjen. Piratpartiet har hela tiden fått nöja sig med som bäst en plats i utkanten.

Gång på gång har partiet fått debattera med andra små partier så som F! och SD under en liten kort stund mot slutet av ett program. Det mönstret har framgått både i SVT's Agenda och TV4as Kvällsöppet med Ekdal. Båda "debatterna" har karakteriserats av kaose och tidsbrist. Ingen av dem gav igentligen en väljare information om vad denne kunde vänta sig från något av parterna. Trotts detta gjorde Christian Engström från PP väldigt bra ifrån sig och behöll sitt lugn. Efter dessa tillfällen har han dock fått chansen att möta mer värdiga motståndare, dels i Studio ett på P1 och dels i Godmorgon Sverige på SVT.

Men nu så anses det inte att PP har gjort ett tillräkligt stor frammarsh för att vara med slutdebatten. Det räcker tydligen inte med att opinjonsundersökningarna ger oss någonstans mellan 4 och 8%. Så varför ska vi bry oss? Varför är det så viktigt att vara med? Jag ser flera orsaker.
Dels så kommer förmodligen flera av de som inte har bestämt sig för vad de vill rösta titta på programet och de kommer då inte att se vår sida. Det kan kosta oss väljar.
Dels så "anklagas" vi för att vara för mans inriktade och använda medier som främst tilltalar männen för att föra ut vårt budskap. Inte undra på säger jag när vi inte får vettiga chanser att framföra våra åsikter i mer traditionell media.
Dels så är det helt enkelt logiskt att väljarna ska få höra vad vi kommer att tillföra EP. Som det ser ut i nuläget kommer vi att få in i alla fall en person i EU som representerar Sverige, borde då inte Sverige få veta vem vi är?

Nåja, innan vi gråter oss till sömn i natt så kan vi trösta oss med att när SVT tog till samma tjuvknep för Junilistan i förra Eu-valet så ledde det till att de på valdagen fick en hel hög med extra röster i sympati. Så kanske borde vi skicka ut en fruktkorg till SVT och tacka för de två extra platserna i EP som de precis har ordnat åt oss ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar