måndag 8 juni 2009

Lycka

Ja lycka är ordet när jag i går kväll satt framför tv'n och tittade på SVT's valvalka. När de första rösterna kom och den svarta sapeln steg upp till lite drygt 7% så känndes det väldigt bra i magen. En plats i EP är säkrad och om Lissabonfördraget går igenom kan det til loch med bli två.

Ja nu är en tid att glädjas och att fira. Men vi måste komma ihåg att detta inte är målet, detta är bara första biten. Om alla som röstade på oss i går skulle rösta på oss i nästa riksdagsval så skulle det räcka till strax under 4%. Vi måste med andra ord fortsätta vårt arbete. Låt vår seger i går bli till en morot, låt den visa oss att vi kan!

Som parti har vi många styrkor. Vi använder oss av alla i partiet, alla är med och alla kan få en uppgift om de så vill. Det finns ingen grå massa om man inte själv väljer att sälla sig till den. Inför valet i går så tog så många i partiet på sig uppgiften att hjälpa oss att nå den seger vi fick. De har skrivit om partiet i sina bloggar, de har pratat med sina vänner och familj, da har hjälpt till att ge svar på påståenden som har varit osanna och anklagelser som riktats mot oss av andra deltagare och media, de har stått i regn och blåst på stan och delat ut information och prata med vanliga människor, de har sett till att våra valsedlar har funnits på röstställen i hela landet och de har gått och röstat på sitt parti. Det är detta som gör piratpartiet stora, det är dessa människor som vet att de gör en skillnad, som lägger ner tid och engagemang i partiet som segern i går tillhör. Detta är vår största tillgång och med hjälp av alla dessa människor så kommer vi att nästa år fira en ännu större seger.

Men låt oss se upp för de svarta hål som ligger utlagda framför oss. Detta är inte rätt tid att slappna av och tro att allt löser sig. Vi ska inte sluta som Junilistan, vi ska göra våra frågor hörda även efter Eu-valet. Våra frågor är grundläggande och gränsöverskridande och vi kommer inte att tysta dra oss tillbaka. Låt oss nu fortsätta att växa och bli bättre, låt oss ta lärdomm av våra misstag i denna valrörelse och låt oss utvecklas till ett bättre och större parti som kommer att utmana de andra partierna i nästa års maktkamp.

Men nu så ska vi njuta av segern och samla nya krafter inför nästa kamp. Piratpartiet är nu inte längre ett parti som kan ses som en pajas, vi har visat att människor är intresserade av våra frågor. Hur mycket media och andra partier än försöker förringa vårt resultat så kan de inte ändra på det. Över 7 % av de som gick till val i går visade att de står bakom oss. Nu mina vänner har vi inte bara partiet att slåss för, nu har vi väljare, folk som tror på oss, som vi inte får svika.

Ett stort GRATTIS till alla piratpartister och anhängare!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar